måndag 17 januari 2011

Matstrejk på onsdag



På onsdag kommer över 50.000 elever att matstrejka i svenska skolor. I alla fall om man ska tro den facebook grupp som bildats för detta. Detta i protest mot den låga kvaliteten. Initiativtagaren skriver på sidan:


"Onsdagen den 19 Januari 2011 ska vi visa alla att skolmaten verkligen är skitdålig och oätbar genom att INGEN ska äta lunch i skolan, om alla tar detta seriöst och bjuder in sina vänner kan det gå igenom och maten kan bli bättre!!!"


Om strejken blir allvar är det ju en kraftig markering som lär uppmärksammas. Du som går i skolan och läser detta: Hur kommer du att göra? I Lidingös skolor serveras denna mat om du har ISS som leverantör och "chorizo med kryddig tomatsalsa och rostad potatis" eller "Stekta medelhavsgrönsaker & bönor med gräddfil och chili" om du har Sodexo.

Kostupphandlingen görs om på Lidingö



Efter att upphandlingen överklagats och den rättsliga processen avslutats har Lidingö stad beslutat göra om kostupphandlingen för de flesta skolorna. ISS vann gehör för sin klagan medan Fazer:s och Sodexo:s ogillades. Säväl Lidingö Stad som Sodexo har överklagat domarna till kammarrätten.


Arbetet med den nya upphandlingen är redan igång men ett nytt avtal kommer sannolikt inte kunna träda i kraft förränn i höst. Detta gäller inte Högsätra skola och Baggeby gårds skola som får ISS som leverantör redan nu i vår.


Mer info finns på stadens hemsida


Vi återkommer med mer info här på bloggen när vi läst igenom dokumenten.